Movie time!

Hej! Eftersom att batteriet till kameran nu har bokstavligen dött blir det inga nya bilder förrens i kväll. Men ni står nog ut, för det är allt många bilder som kommer upp! Lite blad, porträtt, motljus, hundbilder och sånt blir det då. Jag älskar verkligen nya objektivet!! Ljuset tas upp otroligt bra och en massa fint bokeh i bakgrunden blire också. :) Just nu tittar jag på Scary Movie 2 som är nått inspelat skit, haha. Men allvarligt, såg ni den helt fantastiska filmen som gick på 5:an igår? Den hette Date Movie tror jag, det var rent utsagt en skitfilm. Såå synd om er som inte såg den och tittade på någon högkvalitativ film istället! Haha. Nej, nu ska jag äta grillat - till lunch! Lyx. Puss / Linnea

En kärlekshistoria..



Världens mest spännande bok tror jag! Man blir helt fast, är på 3:an just nu. Jättesegt egentligen, i min "kompiskrets". Charlotte och Bianca har läst alla svenska och engelska böckerna två gånger. Hur extremt beroende är man då egentligen, haha? <3

I ♥ MY BABYCAMERA


Haha, testa själva på Gickr.com ^^ !



Gratis fotobok från FujiFilm - intresserad?



FujiFilm har ett erbjudande just nu som går ut på att man som bloggare kan skriva minst 100 ord om deras erbjudande i sin blogg och då få en gratis fotobok! Och hur bra är inte det? Jag ska i alla fall testa ifall det fungerar. Om det gör det så tänkte jag faktiskt vara lite ego, för en gångs skull , och bara ha bilder som jag tagit! För det är ju faktiskt ändå min fotobok då haha? Jag har faktiskt aldrig riktigt tänkt på det, men det är ju riktigt roligt att kunna plocka fram sin fotobok och titta på alla fina bilder! Jag tycker det låter alldeles super myspysigt. Därför borde vi alla bloggare göra detta erbjudandet och därav få en egen underbar fotobok! Jag tycker det låter som en fantastisk idé av FujiFilm. En helt egen gratis fotobok (värd 344 :- !) är ju fantastiskt. Gå in här om du vill få en alldeles egen du med!

Så, det var några ord om erbjudandet. Jag kan inte bärga mig tills fotoboken dimper ner i brevlådan! Hoppas det funkar nu då. Puss!


→ I AM HAPPY ;D

Hej sötisar. Nu är bloggpausen slut och jag är igång igen ! Vet ni en sak ? Jag fick mitt drömobjektiv igår :D Jag blev såhääär glad när jag öppnade den liiiiilla boxen med det liiiiilla objektivet i, snacka om att jag log hela kvällen av glädje ! Men dumbo som jag är glömde jag att lägga ner batteriet och laddaren till batteriet, ååh. Så nu kan jag inte fota alls mycket på hela helgen.. just nu är det bara 2 ynka streck kvar av batteriet. Irriterande ! Och i veckan kommer det bli någon sorts röstning här på bloggen, eftersom att vi har haft en fototävling i familjen hela sommarn fram tills sista Augusti. Så ni ska få avgöra vem som vinner i varje Kategori ! Det är: Fåglar, Landskap, Porträtt, Insekt och Blomma. Kul kul ! Nu ska jag gå ut och fota porträttbilder på min snygga syster, mamma, pappa och hund. Men ni får ha det så bra så hörs vi säkert ikväll ! 


Jättefin bild när man tittar på den i kameran, men gud vad blogg.se förstör kvaliten och färgerna i bilderna när man laddar upp dom här!

PLOGGPAUS

Hej dudes! I 1-2 veckor framöver har jag  bestämt mig för att kommer det vara en bloggpaus. Sorligt nog. Men var inte ledsna för det! Såklart kommer jag tillbaka, kanske imorgon? :) Vi får hoppas det, men vi hörs igen när jag börjar igen! Förhoppningsvis med en massa inspiration och mycket nya kläder jag ska visa er! Och tusen bilder ;) Puss!

FUN

Dålig uppdatering men skolan har ju börjat och så. Men snart kommer det hända roliga saker i bloggen! :) Puss

Hörs!

Hej på er! Idag ska jag gå ut på stan och leta efter lite skolsaker osv. Imorgon börjar skolan och jag längtar faktiskt lite! Hörs ikväll.

ANNIKA SVENNMARCK


Min motivering till bilden: Ögonen är så magiska att jag knappt kan sluta att titta på dom. Korshalsbandet och klänningens mönster gör bilden mer detaljerad och jag gillar det!


Min motivering till bilden: Att kvinnan på bilden skrattar och tar upp handen på det där viset gör bilden väldigt glad. Det lockiga håret gör bilden ännu mer speciell. Vackert!  

Annikas underverk.

ABBEY LEE



Galleri FS, eller Fotosidan om det är mer bekant för några, är en utav dom största inspirationskällorna på nätet som man kan hitta! Helt sjukt fina bilder av otroliga fotografer. Och det fantastiska är att dom flesta är hobbyfotografer. Snacka om talang här. Mycket mycket fina bilder, titta in det på deras hemsida. Sök bara på Fotosidan . se så finner ni den.

P.S. Glöm inte frågestunden! Puss

LINKS


Länkningar: Oh yeees ! Love you all .

Annika
Elin
Matilda 1
Matilda 2

Maria
Kajsa
Sebbe

Jakob
Rebecca
Anna





OUTFIT


Detta är mitt bidrag till Minicookies oufittävling :) .. ÅÅÅH det går inte att länka på Macbook, aja. Rösta gärna på mig sen ! ♥

min dag igår bestod av




... fotande och mat ! ;)


Och nu kör vi ! FRÅGESTUND KÖR IGÅNG NUUU . Fråga vad ni vill , hur många frågor ni vill , och hur knäppa och seriösa frågor ni vill. Jag svarar inte på de frågor jag anser vara för personliga , så kom ihåg det när ni skriver. Jag sätter stopp när jag tycker jag fått in tillräckligt med frågor. Puss !


DAGENS OUTFIT


(Ahaha, skitful min där men jaja. Titta på kläderna iställe! ;)) Nikon D300, Macro objektivet, fotograf är syrran.

Here we go ! Kläderna kommer från H&M, Peak performance och Stadium tror jag, och kameraväskan från Kameradoktorn såklart ! Haha. Imorgon är det The Voice konsert i Kungsan, jag vill såå gärna gå men jag ska ta hand om min hund då. Lite synd, eftersom att det är ett år tills nästa The Voice konsert är ! Buhu. Inte mycket att göra ! Ska strax sova, men ska först klä av mig mina stela kläder och sätta på mig min mjuka pyjamas :) Och fixa ett stooort glas med iskallt vatten och is. Och kanske någon bok & sen sätta mig ute på trappan och lyssna på alla ljud utomhus. Alla sommarljud. Åh, sommaren får inte försvinna ! Det har iaf slutat regna tror jag. ♥

REGN HOS MIG (fast det haglar nu .. ;))

1.

2.



Min favorit är nummer 1 , vilken är din ? Tacktacktack om ni svarar ♥

HOCHM



En blogg jag kan rekommendera starkt är Maie och Hedvigs blogg! Den är grymt bra med mode, foto och mycket update. Söta tjejer också som ni ser på bilden , hihi ;) ♥ Nej du, nu ska jag nanna sängen. Puss o godnatt! 

drömkillen , på riktigt !



DREAMGUY ♥

PHOTOBOOTH







Min kamera is the shit ! :D

TÄVLING HOS BRILLIANTABECCA!

Mitt bidrag till tävlingen:



Rebecka har en tävling där priset är ett Skylightfilter i valfri storlek från Tvspelsweb och jag tänkte: kan väl vara lite kul ... ! Så här och nu har jag anmält mig till en tävling, för första ggn också ! Va med ni också, klicka på Rebeccas namn så kommer ni till tävlingslänken :)


PAPPA


" Weee are the wooorld .. nanana"

Jag gillar den här bilden på pappa , very much ♥ ... och om någon undrar så sjunger pappa på We are the world - som MJ förresten skrivit - när Bruce Springsteen sjunger ;) Pappa älskar nämligen " Brucie's " musik såå ja , hihi.  


Linnea är glad! :D



Nya designen är ju uppe! Vad tycker ni? Jag är galet, otroligt, fantastiskt, sjukt nöjd :) Sara (länk i menyn) är skaparen.

Nikon NIKKOR AF 50mm / 1.8 g

ÅÅÅÅÅÅÅÅH, JAG ÄR SÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR GLAAAAAAAAAAAAAD!!!!!!!!!!!!! JIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIPPPIEEEEEEEEEEEEEE!!!! Jag ska KANSKE få mitt drömobjektiv den här veckan! Gratis eftersom att mamma och pappa betalar! OM jag säger vad som är bättre med den än med dom objektiv vi redan har, hehe. Men allt är ju bra med den, inga minus no bad things. Jag är så glad, håll tummen för att jag får det! 
 
Men bara för säkerhets skull kan ni som har det objektivet skriva minst en sak som är kanon med det ;) Så kan jag visa mamma och pappa sen... aja ska sticka nu! Hörs ikväll med en bildbomb. ♥



Mitt drömobjektiv (Nikons fasta 50mm)

SNABBT INLÄGG

Hej! Jag ska gå en långpromenad med min hund nu , men jag ville bara berätta att jag tar med mig kameran! Hur blir det med en bildbomb ikväll? Puss !

Michael Jackson och Sophia Somajo ;)



Två av mina absoluta favoritlåtar just nu som jag valde att dela med mig av till er ! Har ni hört någon av dom och vad tyckte ni ? ... PUSS !

DAGENS OUTFIT (några dar sen men shit the same .. !)

Nu ska jag göra lite saker tydliga : jag ska inte sluta blogga , tvärtom , för jag ska satsa stenhårt ! :) ♥


Dagens outfit för någon dag sen , vill också tacka er alla för att ni höjer min statistik ! Tacktacktacktack! :)

Foto/kamera/tips av Modeflickans


Nikon D200:

Enligt mig verkar kameran bra , titta själva på Jakobs blogg för att förstå , men nästan allt hänger ju på personen bakom kameran. Visst , om det är en riktigt bra kamera med ett riktigt bra objektiv så kan det påverka bilderna otroligt mycket , but still ;) Ni fattar nog lite vad jag menar med det iaf hehe ! Precis som Jakob skriver på sin blogg : det hänger på personen bakom kameran. Ja , precis som jag tycker då haha ! Jag ger den .. FYRA HJÄRTAN !

♥ ♥ ♥ ♥


Nikon D3:

Den här kameran funderar jag på att spara till när jag blir lite äldre. Eller så kan jag delbetala den i 36 månader ( 1.755 kronor i månaden :() men det är bara jobbigt. Då kan jag ju inte shoppa något ! Haha :) Iaf så låter den kanonbra enligt dom texter jag läst om den. Dock - fortfarande - handlar det mesta om den bakom kameran och inte på själva kameran / objektivet. Men det jag hört om denna är mycket bra , så den är ju inte precis dålig hehe ! 25 megapixlar och kraftigt kamerahus ger den .. FEM HJÄRTAN !

♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Nikon D300:

My baby ! Den är ganska lätt att förstå enligt mig , men det är såå många inställningar på den att det är svårt att komma ihåg var allt finns. Men fortfarande , när man väl hittar knapparna är det lätt att förstå. Tycker jag ! 12,5 megapixlar och ett rejält kamerahus gör den väldigt bra , och lätt att hitta ett bra grepp. Köp den köp den köp den , om ni nu är sugna på en Nikon ! DEN HAR ALLT. Det finns inte så mycket mer att säga om den , bara att det är en helt fantastiskt , underbart bra kamera ! Jag har ett kitobjektiv , ett macro och ett teleobjektiv till. En väska , en blixt , ett UV filter , två stativ och motljuskydd till. Jag hittade bara en bra bild på ett utav objektiven , men det får duga haha. Ni kan få se hela min utrustning nån annan gång såklart ;) Jag ger min kamera .. TIO HJÄRTAN !

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
P.S. Jag ska börja skriva information under varje bild. Hur jag redigerat/tagit/fixat inställningarna/ på varje fotot. Kul va? :)
... puss puss!

VECKANS BLOGG ÄÄÄÄR .. :

Veckans blogg är .. Unvanier ! Grattis grattis grattis (om hon nu ser detta!) :D
Om ni undrar hur hon kunde bli veckans blogg utan att ni fick rösta eller nått , så kan jag meddela er att jag bestämde det helt själv, hehe förlåt.

Hennes design är fantastisk! (GJORD I PS OM JAG FATTAT RÄTT :))


F-a-n-t-a-s-t-i-s-k är det rätta ordet .. ♥

Jag har något på gååång, YES BOX ;)


Jag åt Risifrutti XL för en stund sedan, och drack självklart cola till det! :)

Angående den spännande rubriken - Jag ska få min design ikväll troligen! Thank heaven for Sara ;)

Hmm... nått annat spännande som ska hända är att min syster och Matilda (en kompis till oss båda) kommer om ungefär 10 minuter! Och mamma och pappa kommer hem från stan (jobb you know... suck !) runt 6-tiden. Yes!

... PUSS!

KÖRV

Hej på er! Bloggen har blivit ganska så tråkig enligt mig och jag har funderat på att byta namn till något som Fotografint men det var ju såklart upptaget redan :) Så jag ska satsa steeenhårt nu på Modeflickans. Ses ikväll! Imorrn är det Ung 08 också ♥ Om bara korven Sara kunde fixa klart med min blogg snaaart! ;)


LJUSBLÅA DAGAR, SOMMAR OCH SOL!

Hej på er! Idag har varit en väldigt skön och avslappnande dag, sov ju i ett stall inatt så fick ungefär 6 tim sömn. Men det var det såå värt kan jag lova! Jag har tyvärr inga bilder, tyckte inte precis att det passade att ta med sig en systemkamera till ett smutsigt stall med 400 flugor, så no pictures! Jag tänkte att jag istället kunde skriva en liten sammanfattning av hela kvällen/natten igår för att gottgöra er: 

Ganska sent igårkväll började vi cykla till stallet, hela familjen, och när vi kom dit blev vi "skrämda" av Matilda och Daniella, haha! Jag kan ju erkänna att jag blev riktigt skrämd medans Maja bara gapflabbade. Typiskt mig! Men iaf så sa vi godnatt till mamma, pappa och Elsa och när dom gått gick vi direkt upp på höloftet och busade. Dock så var det riktigt mörkt där uppe, ganska läskigt faktiskt! Där var vi lite, låg på stora höbalar och ja, en massa annat också såklart! ;) Vi gick ner sen också och då började det snackas spökisar i boxen där vi skulle sova. Creepy! Sen fick Matilda ett utfall och började med att låsa in mig, Daniella och Maja i boxen med en massa grimmor (För er hästokunniga: grimmor är rep man leder in hästar med, typ haha! Men jag är inte bombsäker). Det hela slutade med att Matilda började smågrina för att hon blivit så rädd när Daniella jagade henne utomhus kl. 2 på natten! Synden straffar sig själv brukar man ju säga haha! Matilda hade nämligen spottat Daniella i håret förut och Daniella ville hämnas och sprang då efter Matilda utanför stallet bland alla varulvar och mördare! :) Kvällen var iaf väldigt mysig med en massa pladder och skratt, vi somnade gott alla fyra vid 4-tiden på morgonen! Ett riktigt sommarminne...! 

Så! Som sagt, inga bilder från stallet... men ni får några bilder från idag istället! 


Mitt absoluta favoritställe på landet på sommarn! 

Motljusbilder är fint tycker jag! Älskar bokeh bakom.

Sommar!




KÄNSLIGA LÄSARE, TITTA BORT!

Nej, det är för sjukt. När jag läser om misshandel till döds, alltså - det är ju så jädra korkat. För minne till John Hron så kan du läsa texten nedan. Sorry känsliga tittare.
image68
Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet 1995. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.  Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare. Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat. Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom. Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm. Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.


Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

(Kopiera gärna det här och sätt i era egna bloggar)

Jag måste bara få säga en sak till John's mördare: Ni alla kommer till helvetet, det är säkert!

BLOGGEN FYLLER 1 HELT ÅR!

Jag är jätteledsen för att uppdateringen har blivit såhär - rent ut sagt - pissdålig. Men min inspiration är på noll just nu. Så det är inte alls roligt att blogga. Men jag får faktiskt skylla på mig själv att jag har typ noll besökare. Designen krånglar, bilderna förminskas, jag är inte nöjd med bloggen alls just nu. Useendemässigt alltså. Jag uppdaterade mest för att jag ville säga i efterskor grattis till bloggen!


BLOGGEN FYLLER JU ÅR IDAG - ETT ÅR! GRATTIS TILL BLOGGEN! ♥